Giriş yap
En son konular
Similar topics
Galeri Yapımı
1 sayfadaki 1 sayfası
Galeri Yapımı
Galeri Yapımı |
Galeri sayesinde,sitenize resim ekleyerek üyelerin oylamasına sunabilir ve isteğe bağlı olarak kategori vb. oluşturarak resimlerinizi sergileyebilirsiniz. İlk önce,Yönetim Paneli-->Mödüller'e giriyoruz. Ardından,Galeri-->Configürasyona giriyoruz. Galeriyi ilan et:Evet Imleme sistemini aç:Evet Yorum sistemini aç:Evet/Hayır-->Eğer üyelerin resimlere yorum yapabilmesini istiyorsanız "Evet"i işaretleyin. Diaporamayı aç:Evet Diaporama için slaytı aç:Evet Resimler için navigasyon sistemini ilan et:Evet-->(Bu sayede girdiğiniz zaman resimlerin küçük önizlemelerini de görebilirsiniz.) Resmi bir pop-up'ta görmek:Resme tıklayınca yeni sayfa açılmasını istiyorsanız "Evet"i işaretleyin. Gönderin! Ardından tekrar Yönetim Paneli-->Mödüller-->Galeri giriyoruz.Bu sefer "Yönetim"e tıklıyoruz. Açılan sayfada "Kategori Ekle"ye tıklamanız gerek. Kategori İsmi:İstediğiniz herhangi bir şeyi yazabilirsiniz.Örneğin;"Çiçek Resimleri" Betimleme:Kategoriyi anlatan kısa bir not/açıklama yazın.Örneğin;"En Güzel Çiçek Resimleri" Ana-kategori-->Buna şimdilik dokunmayın. Resim kategoriye bağlı:Kategorinin önizlemesi olarak hangi resmin gözükeceğini seçin. Resimlerin Onaylanması; 3 seçenek var.Kapalı/Admin/Moderatörler Kimin onaylamasını istiyorsanız onu seçin.İstemiyorsanız "Kapalı" deyip gönderin. İsteğe bağlı olarak kategoriye albüm ekleyebilrsiniz.Yapmanız zorunlu değil. Eğer isterseniz,"Albüm ekle" seçeneğine tıklamanız ve ardından,az önceki gibi doldurmanız gerekiyor. Galeriye resim eklemek için,sitenize girin ve en üstte,navigasyon linklerinin hemen yanında "Galeri"yazısını göreceksiniz.Bu ikon,tema değişik olduğu için herkeste farklı olabilir. Galeriye girdiğiniz zaman,seçtiğiniz resim ve yazdığınız başlık,bu şekilde gözükecek. Ayarları yaparken,Resimler için navigasyon sistemini ilan et:Evet dediyseniz bu şekilde gözükecek resimler. Nasıl Resim Yollayabilirim? Galeriye girin.Navigasyon ikonlarının hemen altında "Resim Yolla" butonuna tıklayın.(Temaya göre,bu buton farklı olabilir) Resim:Resime vereceğiniz adı yazın. Resim açıklaması:Resme bir açıklama yazın. Bilgisayarınızdan bir resim yükleyin:Bir resim gönderin. Kategoriye Gönder:Hangi bölüme göndereceğinizi seçin ve gönderin.Bu kadar! |
Bu paylaşım Gamze tarafından hazırlanmış ve sunulmuştur. Anlatımın başka sitelerde yayınlanması yasaktır. © 2010 yetkin-forum.com |
1 sayfadaki 1 sayfası