Giriş yap
En son konular
Similar topics
Css Kodu Düzenlemek
1 sayfadaki 1 sayfası
Css Kodu Düzenlemek
Css Kodu Düzenlemek
Merhabalar,Çoğu arkadaşımız sitelerinde Css kodlarında sorun yaşamıştır. Css kodları konusunda sıfırdan Css kodu yapmayı bilmeyen arkadaşlarımız için bu konuyu hazırlama ihtiyacı duydum. Bir Css yapamıyorsanız var olan Css'leri kendi zevkinize göre düzenleyebilirsiniz. Yeteri kadar pratik ve çalışma yaparsanız bu konu jakkında bilginizi o kadar geliştirirsiniz.
=Temel Bilgiler=
Bir Css düzenlemek için tabii ki de elimizde bir Css kodu olmalı. Ben aşağıdaki Css kodunu kullanacağım:
- Kod:
/***Dj-TuaL Tablo Arka***/
#ipbwrapper {
background-image: url(' http://i12.servimg.com/u/f12/14/52/48/85/arka10.png ');
display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;
text-align: left;
width: 940px;
padding-left: 36px;
padding-right: 36px;
background-repeat: repeat-y;
}
.ipbtable {
background: #fff url('http://i12.servimg.com/u/f12/14/52/48/85/tabloa10.png ');
background-repeat: repeat-y;
padding-left: 14px;
padding-right: 15px;
background-position: center;
}
Bu yukarıdaki bir kenarlık kodu. Forum sayfasının sağ ve solunu değiştiriyor. Şimdi biz bu kodu kendimize göre editleyeceğiz:
Css kodlarını editlemeye öncelikle resim kodlarından başlayın. Resim kodunu kopyalayarak yeni bir pencerede açınız ve hangi bölmeye hangi resmin koyulacağını bulunuz. Bu size her zaman kolaylık sağlar.
Kenarlık resimlerini de ayarladıktan sonra sıra genişliğe geldi. Genişliğini ayarlamak içinse kodda bulunan "Width" kısmını istediğiniz genişliğe göre ayarlayınız.
İlk paragrafta bulunan "Padding-left&right" kısmından forumunuzun içeriğini (arkaplan sabit kalıyor.) ne kadar sağa ne kadar sola yakın olması gerektiğini ayarlıyorsunuz.
Bir de arkadaşlar metinlerin bulunduğu Css'lerde de renk kodları görmüşsünüzdür. Renk kodlarını da istediğiniz rengin kodu ile değiştirebilirsiniz (Örnek renk kodu #FFFFF)
En temeli böyle arkadaşlar. Başta da belirttiğim gibi pratik yaparak, çalışarak ve deneyerek daha ileri adımlara ilerleyebilirsiniz. Eğer anlatım ilgi görürse ayrıntılısını da anlatacağım.
Herkese iyi forumlar.
Anlatım Stormer'a aittir. Başka sitelerde izinsiz yayınlanması yasaktır!
1 sayfadaki 1 sayfası